10 års jubilæum

Et nostalgisk tilbageblik i anledning af Discourse Off Course 10 års jubilæum

Herlev Big Band anno 1988:
Kim, Kasper Michael, Torben, Susanne, Peter, Janne, Anders
Nele, Mette, Laura, Gitte, Ole og Jette.

Dirigent : Jens Ole Petersen

 

I begyndelsen var der Herlev Big Band !

Enhver historie skal jo starte et sted og denne starter altså med Herlev Big Band.
Orkestret bestod af 15 unge mennesker der under instruering af musikskoleleder Jens Ole Petersen, udfoldede sig musikalsk i et stadigt stigende niveau. Det var numre som ”Hey Burner”, "80" og ”When i’m sixty four” som prægede repertoiret, men der var tilsyneladende masser at publikum til disse numre. 

(Foran Mulernes Legatskole 1990)

 

 

Ud over Jens-Ole, var der også andre af musikskolens lærere der tog sig af orkestret. Det var musikere som Anders Ulstrup, Christian Ratzer og Ole Himmelstrup der også var med til at sætte deres præg på orkestret. Måske var det sidstnævntes fortid i ”Blast” der spillede ind, da vi i starten af 1990’erne begyndte at spille flere af deres arrangementer, så som ”80”, ”Got to get you into my life” og ”With a little help from my friends”, med Gertrud, Lisbeth og Pernille i forgrunden med øgenavnet “Skinkerne”.

 

(Gertrud, Lisbeth og Pernille i spidsen for Herlev Big Band i Tivoli 1991 ?)

Begyndelsen på enden.

 

Efter at orkestret vendte hjem fra Italien, fik Jens-Ole den udmærkede idé at lade nogle gæstedirigenter undervise orkestret i nogle kortere perioder så der kunne dannes nogle nye indtryk og inspiration. Det var bl.a. Søren Eriksen, Jacob Riis og Anders Ulstrup, der havde den udsøgte fornøjelse at vise orkestret de forskellige sider af Big Bandets muligheder.


Det blev begyndelsen på enden af denne generation af Herlev Big Band, for Jacob Riis havde skrevet nummeret ”Discourse Off Course” og det endte med at både  nummeret og Jacob Riis blev inkluderet i orkestret.
Foreningen Discourse Off Course blev dannet med Torben i spidsen og navnet ”Herlev Big Band” kunne nu igen danne rammen om musikskolens små poder der skulle lære hvad jazz var.

(Herlev Big Band på en trappe i Italien 1992)

 

 

Med skiftet til Jacob Riis skiftede stilen også mere hen ad Thad Jones linjen. Det var sjovt og spille noget der var mere udfordrende og spændende, men orkestret måtte også sande at der er mindre publikum til denne stil, uanset hvor godt man selv syntes det lyder.

Til gengæld blev der eksperimenteret på forskellige måder med musikken bl.a. med Hip-Hop og Rap.

 

I slutningen af denne periode var vi på en glimrende tur til Færøerne hvor vi fik bl.a. fik set en enkelt lunde (søpapegøje).

Jacob Riis i spidsen for Discourse ...Off Course. På Færøerne 1994:

Jonas, Andreas, Kasper, Torben, Ole,
Jakob, Peter, Søren, Joel,
Trine, Karina, Laura, Line og Nete.

 

Efter nogle år kom Hendrik Jørgensen på banen som dirigent for orkestret. Hendrik var på det tidspunkt ved at tage diplomeksamen ved det rytmiske konservertorie og spillede bl.a. i Mercy Quintet og Ridin' Thumb.

Med Hendrik kom en sand overflod at latinamarikanske arrangementer som også inkluderede egne værker.

 

Efterhånden har vi fået opbygget et repetorie der både er dansevenligt og spændende at lyttet til, samt ikke mindst - spændende at spille.

 

 

 

(Hendrik Jørgensen på Vangegaard)

 

 




 



1 - 2 - 3 - Det er jovt at spille musik.
 

 

 

 


(Michael, Karsten, Marie og Jonas med Discourse i Belgien 1996)

 

Vangegaard år 2001:
Thorbjørn, Anne, Kasper, Karina, Ole, Mads
 og Kasper Wagner i forgrunden.

 

 

 

 

 Vangegaard prøve ca.år.2000

 

Discourse ...Off Course ved Bellahøj Kræmmermarked 2000: